Duiken Mallorca

Duiken Mallorca

Paradijs onderwater

Op vele plaatsen in de wereld kan je prachtige duikvakanties vieren, maar wist je dat rond Mallorca ook prachtige lokaties zijn? Duiken op Mallorca is heel mooi en goedkoop. Of je nu ervaren bent of niet, je kan er bij diverse duikscholen terecht, dus dat maakt niet uit.

Duiklokaties

Langs de kust heb je diverse duiklokaties, zoals Cala d’Or en Cala Serena. Wat verder weg van Mallorca heb je Cala Rajada en Palmanova. Het is een stukje rijden, maar met een (gehuurde) auto goed te doen en zeker een aanrader. De laatste twee lokaties zijn ook prachtig als je even genoeg hebt van het duiken. Je hebt er prachtige strandjes en kleine baaien waar je gewoon kan zwemmen. Genoeg locaties om te duiken op Mallorca¬† dus.

Bekijk nu de beste Mallorca vakantie aanbiedingen

Duikscholen

Op de duiklocaties bevinden zich diverse duikscholen, zoals La Morena en Big Blue Diving Palmanova. Hou er rekening mee dat je wel van tevoren goed uitzoekt of je een PADI nodig hebt en of je medisch gekeurd moet worden. Een PADI heb je eigenlijk altijd nodig, maar dat kan je halen op de duikscholen. Duikapparatuur kan je ook op de scholen huren, is meestal rond de 50 Euro.

Mallorca DuikenWanneer kan je de mooiste duiken maken

Tussen mei en oktober zijn de mooiste maanden om te duiken, de watertemperatuur is dan zeer aangenaam en het zicht is perfect. Het zicht kan wel zeker 40 meter zijn. Duiken op Mallorca is dus goed te doen en zeker een aanrader!