Fietsen op Mallorca

Fietsen mallorcaHet Spaanse Balearen eiland Mallorca, biedt ontzettend veel mogelijkheden voor fietsers. Het eiland is populair bij wielrenners, en dat heeft meerdere redenen. Op Mallorca zijn de wegen ideaal voor fietsers, de bergen ideaal om grenzen te verleggen, en het weinige verkeer dat er is, rijdt rustig en veilig.

Fiets verhuur en verschillende routes

Omdat fietsen op Mallorca zo populair is, zijn er ontzettend veel fietsverhuurders te vinden. In iedere stad en in ieder klein plaatsje zit wel een fietsverhuurplaats. Je kunt hier naast fietsen ook complete fiets outfits huren. Er zijn misschien wel honderden verschillende fietsroutes die je op Mallorca uit kunt rijden. De routes zijn verdeeld in moeilijkheidslevels, in omgeving en in duur.

Bekijk nu de beste Mallorca vakantie aanbiedingen

Accommodaties

Het is voor veel fietsers leuk om het eiland rond te fietsen. Uiteraard kun je dit niet doen zonder te slapen, maar er zijn honderden accommodaties waar je kunt overnachten. Veel mensen die in hun vakantie fietsen op Mallorca, kiezen ervoor om in verschillende bed & breakfasts te verblijven. Je kunt ook een aantal dagen in een hotel blijven en genieten van het eiland, en dan weer door fietsen naar een nieuwe plaats.

Mallorca fietsenBeste seizoen om te fietsen op Mallorca

In de zomer is het voor veel fietsers te warm om op Mallorca te gaan fietsen. De temperaturen lopen dan op tot boven de 30 graden. ‘s Winters wordt er op het eiland het meest gefietst, het is een locatie die voor veel trainingen gebruikt wordt. Voor en na het hoogseizoen, is het fietsen op Mallorca goed te doen.