Snorkelen Mallorca

Snorkelen MallorcaDe stranden van Mallorca

Het eiland Mallorca is een geliefde bestemming voor snorkelaars. De stranden van Mallorca zijn groot, en er is veel gebergte. Ook heeft het zeewater bijna het hele jaar door een aangename temperatuur. Deze factoren maken dat snorkelen op Mallorca, een groot succes is.

Flora en fauna

De flora en fauna van Mallorca zijn erg uitgebreid. Dit zorgt ervoor dat je als snorkelaar op Mallorca veel verschillende dingen kunt zien. Een van de populaire plekken om te snorkelen op Mallorca, is Cala Sant Vicenç. De golven zijn hier hoog, en er zijn regelmatig stormen aan zee. Dit heeft als gevolg dat er rotsen dicht bij het strand zijn. Tussen deze rotsen bevinden zich allerlei verschillende onderwaterdieren. Ook is de kans groot dat je hier een octopus ziet.

Bekijk nu de beste Mallorca vakantie aanbiedingen

De piratengrot

Als je een extra bijzondere ervaring wilt opdoen, kun je in de piratengrot snorkelen. De piratengrot is een onontdekte grot waar je uitsluitend in kunt komen door te zwemmen. Hier vind je verschillende ruimtes die vol zitten met speciale stenen. Je kunt er voor kiezen om met een duik of snorkelschool naar binnen te gaan. Op deze manier ontdek je de grot, en krijg je ook allerlei informatie te horen over het ontstaan van deze bijzondere plek.

Mallorca snorkelenSnorkelscholen

Als je van plan bent om te gaan snorkelen op Mallorca, kun je ervoor kiezen om dit met een duikschool te doen. De duikschool zorgt dan dat je naar een leuke plek gaat waar veel te zien is, en dat je een volledige snorkeluitrusting hebt. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je liever zelf op avontuur gaat. Er zijn boekjes te verkrijgen waar verschillende snorkeltochten in staan, zo loop je de mooie plekken niet mis.