Zonvakantie Mallorca

zonvakante mallorcaZonvakantie Mallorca?

Heb jij ook zin om eens op vakantie te gaan naar Mallorca? Mallorca is een vakantie eiland waar je geweest moet zijn. Je kunt er genieten van een heerlijke zonvakantie.

Vakantie naar Mallorca boeken

Mallorca is een erg populair gebied. Het gevolg daarvan is dat hotels en vluchten vaak uitverkocht zijn naar Mallorca. Je kunt soms niet vroeg genoeg boeken om op vakantie te gaan naar Mallorca. Soms kun je het beste een last minute boeken. Als er onverwachts plekken vrijkomen in een vlucht of in een hotel kunnen organisatie deze voor een spotprijsje van de hand doen, om hun assortiment toch nog te gevuld te krijgen.

Mallorca

Het grootste eiland van de Balearen is Mallorca. Mallorca ligt in het midden van de Balearen en wordt omringd door de andere eilanden die ook bij de Balearen horen. Mallorca is één van de weinige eilanden met een rijke geschiedenis. De Romeinen veroverden het eiland en hebben hier hun sporen van achter gelaten. Het eiland staat niet alleen bekend om zijn rijke geschiedenis, maar ook om de populariteit qua vakantiebestemming. Toeristen bevinden zich vooral aan de kusten van het eiland waar prachtige stranden te vinden zijn. Door de combinatie van prachtige landschappen, een rijke cultuur, een bruisend uitgaansleven en zonnige stranden, is Mallorca met recht het ideale vakantie eiland voor elke vakantieganger.

Bekijk nu de beste Mallorca vakantie aanbiedingen

Klimaat

Een zonvakantie Mallorca is natuurlijk geen vakantie als er geen zon is. In juni, juli en augustus is het hoogseizoen. In het hoogseizoen is de gemiddelde temperatuur tussen de 27 en 30 graden. De zeewatertemperatuur ligt tussen de 23 en 25 graden. Er is een hele kleine kans op neerslag gedurende deze maanden. In de winter is het lekker fris op het eiland en ligt de temperatuur rond de 14 graden.

Mallorca zonvakantieTips

Als je van de rust en de prachtige kleine dorpjes wil genieten, dan is de westkust van Mallorca een prachtig gedeelte wat je kunt gaan verkennen. Dit kan wandelend, maar ook met de fiets. Het landschap is prachtig en de wegen zijn goed begaanbaar. Voor een andere heerlijke ontspanning kun je deelnemen aan een boottrip die je langs de kust voert door prachtige baaien. Ook winkelen kan op verschillende manieren. Je kunt hip gaan winkelen in de grote winkelstraat of rustiek gaan winkelen op de markten. In de kleine dorpjes op Mallorca vind je ook markten en traditionele winkeltjes. Het eiland staat bekend om haar parels. Ben je op zonvakantie Mallorca dan moet je een parel mee naar huis nemen. De parels zijn overal te koop en je kunt zelfs naar een parelfabriek om te zien hoe de parels gemaakt worden.