Wandelen op Mallorca

Mallorca, het eiland dat bekend staat om zijn mooie stranden. Maar Mallorca biedt zoveel meer dan dat, achter de trekpleisters en toeristische gebieden kunt u prachtige wandelingen maken in de mooie ongerepte natuur die er op Mallorca te vinden is.

Wandelen MallorcaWandelgebieden

Een tip als u wilt wandelen op Mallorca is de Westkust van het eiland. Daar heeft u geen last van het drukke toerisme en kunt u lange wandelingen maken die u geleiden door de meest prachtige dorpjes.

Bekijk nu de beste Mallorca vakantie aanbiedingen

Bent u voor de wat stevigere wandeling? Kies dan voor het gebied van Tramuntana gebergte, dit ligt in het Noord-Westen van Mallorca. Hier wandeld u door een ruig gebied met een prachtige natuur. Ook vind u hier een spectaculaire kloof genaamd Torrent de Pareis.

U kunt er natuurlijk zelf op uit trekken, maar als u dat prettig vind kunt u altijd in de plaatselijke vvv-kantoren een aantal wandelroutes krijgen. Eventueel kunt u zelfs kiezen voor een wandeling met gids.

Nog een tip, als u van plan bent veel te gaan wandelen op Mallorca, dan kunt u het beste kiezen om te gaan in het voorjaar of in het najaar. Dit in verband met de minder hoge temperaturen.