Auto huren op Mallorca

Mallorca verkennen per auto

Autohuur mallorcaMallorca is het grootste eiland van de Balearen eilandengroep. Het hoort bij Spanje en ligt in de Middellandse Zee. De hoofdstad is Palma de Mallorca. De mooie toeristische badplaatsen bevinden zich in de zuidelijke en oostelijke helft van het eiland. Door een auto te huren op Mallorca kun je de prachtige kuststreken en schitterende zandstranden verkennen. De culturele bezienswaardigheden zijn verder landinwaarts te ontdekken.

Auto huren op Mallorca

Op vakantie wil je zonder zorgen gaan genieten. Zo ook met auto huren.

Bekijk nu de beste Mallorca vakantie aanbiedingen

Op de luchthaven van Mallorca tref je de meeste grote autoverhuurbedrijven. Daar haal je de vooraf gereserveerde auto op bij de desbetreffende autoverhuurder. Neem wel je paspoort, internationaal rijbewijs en creditcard mee. Als je de auto ophaalt, vergeet dan niet de kleine lettertjes in de algemene voorwaarden te lezen. Controleer de auto op eventuele schades samen met de verhuurmedewerker. Aan het einde van je vakantie kun je de huurauto weer bij het vliegveld inleveren, ook wel het drop-off point genoemd. Natuurlijk kun je altijd de huurtermijn verlengen.

Mallorca autohuur

Verkeersinformatie bij auto’s huren op Mallorca

Op Mallorca wordt aan de rechter kant van de weg gereden. Autorijden op het eiland is niet bepaald moeilijk. Er zijn rotondes gebouwd om de verkeersstroom veiliger en soepeler te maken. De maximumsnelheid buiten de bebouwde kom is 90 km per uur. Op de snelweg mag je maximaal 120 km per uur rijden. Een auto huren op Mallorca kent ook een minder mooie zijde, zoals auto-inbraken door de gemakkelijke herkenbaarheid van het nummerbord.

Tot slot

Met auto huren op Mallorca geniet je van een zonnige en ontspannen vakantie.