Palma de Mallorca

Palma de MallorcaPalma de Mallorca klinkt je vast bekend in de oren. Dit is ook niet zo raar want deze Spaanse vakantiebestemming is al jarenlang zeer populair. Een helderblauwe zee, schitterend weer en adembenemende natuur zijn allemaal te vinden in deze mooie plaats.

Een bruisende stad

Palma de Mallorca is een drukke stad waar altijd wel wat te doen is. De stad en haven bruisen dag en nacht van het leven en bars en restaurants zijn tot laat open.

Vrouwen kunnen naar hartelust winkelen in Palma, er is een groot winkelaanbod. Een restaurantje is snel gevonden: Palma staat bol van de restaurants waar je heerlijk kan eten. Restaurants die lokale specialiteiten serveren zijn te herkennen aan een bord waar ‘cuina de mallorquína’ op staat.

Bekijk nu de beste Mallorca vakantie aanbiedingen

Er zijn veel historische bezienswaardigheden aanwezig die zeker een kijkje waard zijn. Kathedralen, kerken, galerijen en musea zijn volop te vinden in Palma en geliefd onder toeristen. Palma noemt zichzelf dan ook graag een kunststad vanwege de vele bezienswaardigheden.

Palma, MajorcaHeerlijk weer

Palma de Mallorca geniet het hele jaar door van lekker weer. Echter kan er pas vanaf juni gesproken worden van stabiel lekker weer. De maanden april tot en met september zijn over het algemeen lekker warm en zonnig. De maanden juli en augustus zijn het heetst, de temperatuur komt in deze twee maanden vaak boven de dertig graden. Januari en februari zijn tevens geliefde maanden in Palma, de temperatuur is dan ideaal om dingen te ondernemen.

Palma heeft zelf geen strand, maar er is een strand te vinden op steenworpafstand. Dit strand is bijna drie kilometer lang en heerlijk om in te zwemmen. Er zijn veel sportactiviteiten aanwezig op het strand. Strandbarretjes verzorgen een heerlijk koud drankje voor tijdens het zonnen.